به گزارش حادثه ایلام;محمدحسن نامی رییس سازمان مدیریت بحران کشور در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان ایلام اظهار کرد: مولفه اصلی قدرت و اقتدار نظام اسلامی مردم هستند که در همه صحنهها و عرصهها به ویژه در حوزه مدیریت بحران پای کار هستند.
وی با بیان اینکه تلاش و مدیریت همه دست اندرکاران استان برای مدیریت بحران در ۲ سال اخیر شایسته قدردانی است، ابراز کرد: برخی افراد متاسفانه زبالهها و نخالهها را در مسیر گذرگاههای آبی و مسیلها رها میکنند و همین مسأله موجب بروز برخی مشکلات در هنگام بارشهای شدید در سطح کشور میشود.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه کسانی که اقدام به رهاسازی نخاله در حاشیه شهرها میکنند در واقع مثابه نادیده گرفتن حقوق شهروندی است، افزود: بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال در کشور برای پاکسازی مسیلها و جمع آوری نخالهها هزینه شده است که در صورت رعایت قانون از سوی برخی افراد، این هزینهها در راستای مدیریت بحران و کاهش مخاطرات ناشی از سیل کاهش خواهد یافت.
نامی با بیان اینکه کار مردمی در حوزه مدیریت بحران بسیار ضروری است و به کاهش مخاطرات در حوادث غیرمترقبه کمک شایانی خواهد کرد، یادآور شد: قرارگاه مردم نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور تشکیل شده که بتوان در راستای فرهنگ سازی، کاهش آسیبها و مخاطرات ناشی از سوانح طبیعی از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد استفاده شود.
وی با تاکید بر اینکه در قانون بودجه ۱۴۰۳ بر استفاده صنایع از پساب تاکید شده است، گفت: صنایع کشور در راستای حفظ منابع آبی بایستی به سمت استفاده از پساب و تصفیه فاضلاب برای استفاده مجدد حرکت کنند.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به لزوم توسعه فضای سبز در کشور بنا بر تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر کاشت درخت و نهال، ابراز کرد: نگهداری و توسعه فضای سبز در کشور باید فرهنگ سازی شود که این امر میتواند برای آینده کشور بسیار موثری و سازنده باشد.
نامی با اشاره به اینکه آبخیزداری در سطوح بالا و آبخوان داری در پایین دست نیز در حوزه مدیریت منابع آبی بسیار مهم است، گفت: احداث سدهای زیرزمینی در مناطق خشک و نیمه خشک در سطح کشور در دستور کار قرار دارد و از وجود و ظرفیت شرکتهای دانش بنیان در زمینه حفاظت از منابع آبی سطحی و زیرزمینی در کشور استفاده میشود.
وی با اشاره به هدایت زیست محیطی و آمایش سرزمین در حوزه مدیریت بحران در استان گفت: پیوند مدیریتی بسیار خوب در استان وجود دارد که این موضوع در مدیریت بحران و حوادث بسیار ارزشمند است که فصلی مفید و پرفایده است.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: لازم است که نقشه دیجیتالی شهر ایلام تدوین شود که لایههای مکان محور در معرض خطر از نظر سیلاب در مسیر مسیلها مشخص باشد تا بتوان بر اساس شیب در راستای ساماندهی این مسیلها و مسیر رودخانهها اقدامات پیشگیرانه انجام شود.
انتهای پیام/کلثوم دادور