4

در پخت غذای نذری چه نکاتی باید رعایت شود؟

  • کد خبر : 22086
  • 03 مرداد 1402 - 3:21
در پخت غذای نذری چه نکاتی باید رعایت شود؟
رعایت معیار‌های بهداشتی و نظافت نه تنها از لحاظ قانونی اهمیت دارد بلکه از لحاظ دینی نیز بر آن تأکید شده است.

به گزارش حادثه ایلام;در روز‌های ماه محرم، ماه عزای امام حسین (ع) و یاران با وفایش هستیم و بانگ یا حسین و طبل عزای سیدالشهدا (ع) در هر کوی و برزنی به گوش می‌رسد.

گرمای شدید هوا و مستعد بودن آلودگی و فاسد شدن سریع مواد غذایی و در نتیجه شیوع بیماری‌های میکروبی و مسری این ضرورت را ایجاب می‌کند تا عزاداران حسینی و موکب‌ها و هیات‌های مذهبی نسبت به رعایت نکات بهداشتی اهتمام و دقت بیشتری را داشته باشند.

رعایت برخی نکات بهداشتی به ویژه در برگزاری مراسم‌های عزاداری در هیأت‌های مذهبی و همچنین پخت نذری در منازل و هیات‌های مذهبی موضوع بسیار مهمی است که باعث حفظ سلامتی عزاداران حسینی و حفظ شأن عظیم این ایام حزن و اندوه می‌شود که در این گزارش به نکات مهم بهداشتی که هیأت‌های مذهبی و عزاداران حسینی برای تأمین سلامت باید مورد توجه قرار دهند اشاره می‌کنیم.

مساجد، تکایا، حسینیه‌ها و هیات‌های مذهبی از مهم‌ترین امکان مذهبی هستند که مراسم متعددی نظیر نماز جماعت و مراسم عزاداری در آن برگزار می‌شود. تراکم جمعیت و توزیع غذا بین عزاداران در این امکان پتانسیل انتقال بیماری‌های واگیردار را افزایش می‌دهد؛ در نتیجه رعایت معیار‌های بهداشتی و نظافت نه تنها از لحاظ قانونی اهمیت دارد بلکه از لحاظ دینی نیز بر آن تأکید شده و در روایات آن را به عنوان مصادیق ایمان آورده‌اند.

پیشنهادات در مورد خرید مواد اولیه

روغن مورد نیاز تنها از انواع روغن مایع (مایع معمولی و مایع مخصوص سرخ کردن) خریداری شود.

سنگ نمک اغلب دارای ناخالصی‌های زیادی است که برای کبد و کلیه زیان‌آور است؛ بنابراین نمک مورد نیاز را تنها از انواع نمک‌های یددار تصفیه شده تهیه کنید. از خریداری و انبار کردن نمک به مقدار زیاد خودداری کرده و نمک خریداری شده را در ظروف در بسته و غیرقابل نفوذ به نور نگهداری کنید.

در صورت استفاده از ماست یا لبنیات، از انواع کم چرب آن‌ها استفاده کنید.

در صورت استفاده از کره سعی کنید آن را یا از نوع حیوانی کم چرب یا گیاهی با اسیدچرب ترانس پایین تهیه کنید.

پیشنهادات در مورد تهیه غذا

از سرخ کردن غذا‌ها تا حد امکان اجتناب شود. در مواردی که نیاز به سرخ کردن مواد غذایی وجود دارد فقط از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.

تا حد امکان از مصرف دنبه گوسفند برای سرخ کردن مواد اولیه خودداری کنید.

به طور کلی غذا‌ها به طور کم چرب تهیه شوند. به طور مثال پوست و چربی مرغ یا چربی قابل رویت گوشت را پیش از طبخ جدا کنید.

از مصرف زیاد روغن در تهیه غذا‌ها خودداری کنید. استفاده از غذا‌های آب پز و یا کبابی در این مورد بهتر است.

کره را روی برنج نریزید. از بسته‌های جداگانه و کوچک کره استفاده کنید. در صورت استفاده از این کره‌ها به دلیل این که به سرعت آب شده و وارد غذا می‌شوند، آن را روی برنج داغ قرار ندهید.

درباره مرغ و انواع گوشت چه به صورت آب پز و چه به صورت کبابی دقت کنید که کاملا پخته شوند تا از انتقال بیماری‌های واگیر جلوگیری شود.

برای تهیه انواع خورش‌ها، سبزی‌های مصرفی از قبیل کدو، بادمجان، کرفس و سبزی قورمه با روغن کم و به مدت کوتاه تفت داده شوند.

در طبخ کباب کوبیده دقت شود که از گوشت کم چرب استفاده شود و تمام قسمت‌های آن به طور یکنواخت مغز پخت شود.

از آنجا که نقــش مهــم و موثر سبزی‌ها در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلب و‌عروق، سرطان، بیماری‌های گوارشی و … به اثبات رسیده است، غذا‌های مختلفی که حاوی سبزی هستند، طبخ شود. به عنوان مثال تهیه غذا‌هایی مثل لوبیاپلو، باقلاپلو، شویدپلو، عدس‌پلو، استامبولی و … به منظور افزایش مصرف انواع سبزی و حبوبات توصیه می‌شود.

در صورت استفاده از حبوبات و مواد اولیه‌ای که امکان وجود سنگ در آن‌ها هست یا از انواع پاک شده استفاده کنید و یا آن‌ها را به دقت پاک کنید.

از تهیه انواع سالاد حاوی سس زیاد اجتناب کنید. چنانچه در مراسم سالاد سرو می‌شود نسبت به رعایت اصول بهداشتی در تهیه سبزی‌های آن دقت کرده و سس سالاد را روی آن نریزید. می‌توانید از بسته‌های کوچک سس به صورت جداگانه استفاده کنید.

سبزی خوردن مصرفی را با دقت بشویید و ضدعفونی کنید.

با توجه به نقش نمک در افزایش فشار خون از حداقل مقدار نمک در طبخ غذا‌ها استفاده کنید.

سعی کنید آبگوشت را به صورت پرچرب تهیه نکنید.

حتی الامکان به جای نوشابه‌های گازدار از دوغ و یا آب برای نوشیدن استفاده کنید. می‌توانید با اضافه کردن سبزی‌های معطر دوغ را خوش طعم‌تر کنید.

از استفاده زیاد از شکر در تهیه شله زرد، انواع شربت‌ها و نذری‌های شیرین خودداری کنید.

به جای قند و شکر برای مصرف چای از کشمش و خرما استفاده کنید.

چنانچه نذر شما توزیع شیر است از شیرین کردن آن خودداری کنید.

به مقدار مورد نیازتان غذای نذری دریافت کنید. از دریافت مقادیر بیشتر از نیاز که در نهایت مجبور به دور ریختن آن می‌شوید، خودداری کنید.

باقی مانده غذا‌ها را در یخچال و سردخانه نگهداری کرده و از گرم کردن چند باره آن خودداری کنید.

آش‌ها از بهترین غذا‌هایی هستند که به عنوان نذری تهیه می‌شوند؛ البته به شرط این که یک وجب روغن روی آن‌ها نباشد.

سعی کنید توزیع میوه را هم به عنوان یکی از مواد غذایی که می‌شود، نذر کرد در نظر بگیرید.

چنانچه برای سرو غذا، چای و نوشیدنی از ظروف یک بار مصرف استفاده می‌کنید، به بهداشتی بودن آن‌ها توجه کنید.

منبع: فارس

انتهای پیام/سعد حمیدی کیا

لینک کوتاه : https://hadeseilam.ir/?p=22086

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.