2

چرایی تکرار اشتباهات افراد در فضای مجازی

  • کد خبر : 1954
  • 07 اردیبهشت 1399 - 19:20
چرایی تکرار اشتباهات افراد در فضای مجازی

✍سرهنگ فرزاد یاسمی-معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان ایلام   وقتی به تاریخچه پیدایش اینترنت و ورود انسان ها به فضای مجازی نگاه می کنیم این نکته مهم به چشم می خورد که در کنار مزایا و محاسن بزرگی که این تکنولوژی در مسیر تحول خود از دهه گذشته وارد زندگی بشر کرده است ، تهدیدات […]

سرهنگ فرزاد یاسمی-معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان ایلام

 

وقتی به تاریخچه پیدایش اینترنت و ورود انسان ها به فضای مجازی نگاه می کنیم این نکته مهم به چشم می خورد که در کنار مزایا و محاسن بزرگی که این تکنولوژی در مسیر تحول خود از دهه گذشته وارد زندگی بشر کرده است ، تهدیدات و آسیب هایی را نیز به همراه داشته است.

 

فضای مجازی و اینترنت در دنیای امروز ما به گونه‌ای نفوذ کرده است که نمی‌توان زندگی بدون آن را تصور کرد، اما همانطور که گفته شد همین فضا آسیب‌های متعددی را با خود به دنبال داشته است که یکی از اصلی‌ترین این آسیب‌ها، تغییر سبک زندگی و شکستن مرز باورها و ارزش‌هایی همچون حجاب و حیا در جامعه ما است.

 

این در حالی است که به گواهی رسانه های دیداری و شنیداری و شبکه های به اصطلاح اجتماعی در خود فضای مجازی همواره از سوی کارشناسان و مسئولان ذیربط بر حفظ هوشیاری و دقت در ورود به این فضا تاکید شده است.

 

از همین روست که رهبر فرزانه‌ی انقلاب می‌فرمایند: برای بنده حوزه‌ی فضای مجازی به اندازه‌ی انقلاب اسلامی اهمیت دارد. در برابر این مهم اما مسئولان وظایف متعدد و مهمی دارند، از جمله افزایش آگاهی‌های عمومی،‌ تقویت آموزش‌و پرورش و جدی‌تر پرداختن به فعالیت‌های مرکز ملی فضای مجازی. در این صورت می‌توان از فضای مجازی به عنوان یک فرصت بهره گرفت، بی‌آنکه تهدیدهای آن برایمان دردسرساز شود.

 

اما چگونه است،که با وجود همه این تاکید ها و توصیه ها و رشد جرایم و آسیب ها در فضای مجازی باز هم شاهد غفلت عده ای و افتادن در دام مجرمان، فرصت طلبان و سوء استفاده کنندگان از این فضای غیر حقیقی هستیم؟

 

بارها گفته شده است که فضای مجازی بواسطه ناشناخته بودن و عدم مشاهده طرف مقابل در گفت و گوها و چت ها قابل اعتماد نیست و نباید به صرف دیدن و شنیدن تصاویر و گفته های به ظاهر زیبا فریب خورد و اطلاعات ،تصاویر و راز های خود و اطرافیان را در این فضا منتشر کرد.

 

آری جذابیت جادوی سحر انگیزی است که فضای مجازی در اختیار داردو برخی افراد و گروهها با استفاده از این حربه به دنبال رسیدن به مقاصد و نیات شوم خود هستند ولی ما باید هوشیار باشیم و باز هم هوشیار باشیم.

 

کلمات و جملات زیبا،صدای نرم و لطیف و صورت زیبا هرچند که از نعمت های خوب خداوند هستند ولی تا شناختی درباره ذات درونی صاحب و دارنده آن ها نداریم نمی تواند دلیلی بر نیت پاک و صداقت آن باشد.

وسوسه عامل و محرک دیگری است که در فضای مجازی تلفات بی شماری را همواره در میان کاربران شبکه های اجتماعی برجای می گذارد.

 

برنده شدن در مسابقه های صدا وسیما و دیگر سازمان ها و شرکت ها، خرید های اینترنتی و قیمت های باورنکردنی، ارائه خدمات ارزان قیمت و گاه مجانی و شاید دهها مورد دیگر موضوعاتی هستند که وسوسه انگیزند و صرفا دام هایی هستند که برای کلاهبرداری از من و شما پهن شده اند.

 

در کنار این موضوعات و عوامل دخیل در وقوع جرایم و آسیب های فضای مجازی ، عدم آگاهی و نداشتن سواد رسانه ای بیشترین و تاثیرگزارترین علت برای گرفتار شدن در دام شبکه های اجتماعی مجرمانه و تکرار اشتباهات افراد در فضای مجازی است.

 

حال این سوال پیش می آید که چه باید کرد؟ و چگونه از این ظرفیت عظیم درست استفاده کرد که گرفتار آسیب ها و چالش های آن نشویم؟

 

نکته اول در این جهت این است که باور، دیدگاه و تفکر خود را در مقوله فضای مجازی و شبکه های اجتماعی عوض کنیم و به راحتی هر چیزی را که در این فضا منتشر می شود قبول نکنیم و در مرحله بعد مطالب و تصاویری را که با واقعیات جامعه در تضاد هستند بازانتشار ندهیم و در واقع باور پذیری خودمان را اصلاح کنیم.

 

موضوع مهم دیگری که راهکار پیشگیری از بسیاری آسیب ها و جرایم دراین فضا می باشد ،عدم بارگزاری تصاویر و عکس های شخصی و خانوادگی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی است ،نکته ای که خیلی از افراد با وجود علم به خطرناک بودن آن ، باز هم از آن غافل می شوند.

 

توضیح اینکه حادثه شاید در طول زندگی یکبار بیشتر برای انسان رخ ندهد ولی همان یکدفعه می تواند تباهی و نابودی را به دنبال داشته باشد، در جامعه ما که آبرو ارزش و جایگاه ویژه ای دارد نباید به راحتی و با سهل انگاری جایگاه آن را متزلزل نمائیم ، پس این توجیه که تا بحال اتفاقی نیفتاده ، نمی تواند تضمینی برای آینده و یا حتی چند لحظه بعد باشد.

 

لذا ذکر این توصیه که” فضای مجازی گزیده، باید از ریسمان رنگانگ این فضا نیز بترسد” برای کسانی که در فضای مجازی فعالیت دارند ضروری است.

 

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://hadeseilam.ir/?p=1954

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.